ابراز امیدواری از بازگشایی موزه آبکار در سال 86
آقای اسکندری مسئول موزه آبکار در گفتگو با واحد اطلاع رسانی روابط عمومی مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد پیرامون زندگی و نحوه تحصیلات این هنرمند گفتند: خانم کلارا آبکار از هنرمندان ارامنه کشورمان می باشند...
آقای اسکندری مسئول موزه آبکار در گفتگو با واحد اطلاع رسانی روابط عمومی مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد پیرامون زندگی و نحوه تحصیلات این هنرمند گفتند: خانم کلارا آبکار از هنرمندان ارامنه کشورمان می باشند که در سال 1249 ه. ش. از یک خانواده هنر پرور اصفهانی در تهران بدنیا آمد. این هنرمند پس از اتمام تحصیلات مقدماتی خود به علت علاقه زیادی که به نگارگری داشت به پیشنهاد یکی از بستگان خود در هنرستان نسوان که تنها کانون هنری آن زمان بود ثبت نام کرد.خانم آبکار در همان آغاز رشته مینیاتور را انتخاب و اولین درس مینیاتور و تذهیب را نزداساتید این رشته در آن دوره آقایان: هادی تجویدی و علی درودی فرا گرفت و در سال 1317 موفق به دریافت دیپلم مینیاتور با امضای استاد طاهرزاده بهزاد،استاد هادی تجویدی و استاد علی درودی شد.همزمان با فراگیری مینیاتور و تذهیب از محضر استاد حسین کاشی تراش اصفهانی طرح و رسم گره چینی را آموختند. در سال 1319 به هنرستان عالی مینیاتور که بعد به نام هنرستان عالی هنرهای زیبا تغییر نام داد رفته و تحت تعلیم اساتیدی چون علی کریمی،عبدا..باقری،نصرت ا.... یوسفی دروره عالی مینیاتور را گذراند.در سال 1320 از وزارت پیشه و هنر گواهینامه درجه اول مینیاتور را دریافت نمود و در سال 1337موفق به کسب لیسانس در رشته مینیاتور گردید.. این هنرمند در سال 1356 از خدمات دولتی بازنشست و در سال 1368 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درجه استادی در رشته مینیاتور به ایشان اعطاء گردید. مسئول موزه آبکار پیرامون افتتاح موزه آبکار چنین عنوان نمود: آثار این هنرمند بزرگ که حاصل تلاش نیم قرن از دوران عمر ایشان می باشد به سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری اهداء و به مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد منتقل گردید و در تاریخ 28 اردیبهشت سال 1373 همزمان با روز جهانی موزه در مکانی که در گذشته کاخ لیلا پهلوی بود موزه آثار مینیاتور کلارا آبکار رسما افتتاح گردید.
اسکندری در پاسخ به سوالی راجع به آثار این هنرمند کارهای خانم آبکار را در چهار بخش معرفی نمودند:بخش اول آثار مینیاتور خانم آبکار که با تذهیب همراه بوده که خود مشتمل بر دو قسمت می باشد:
الف-آثاری که با الهام از اشعار کهن ادب فارسی به تصویر درآمده مانند لیلی و مجنون
ب-آثاری که به بازسازی از آثار نقاشان بزرگی چون سلطان محمد و آقا میرک به تصویر کشیده شده است مانند انوشیروان و بزرگمهر
بخش دوم به تابلوهای آبرنگ مستند شده برگرفته از آثار مردم شناسی مربوط می شود.بخش سوم مربوط به آثار زیرلاکی است(نقاشی زیرلاکی نوعی از نقاشی است که بر روی کاغذ فشرده و چوب انجام می شود)و بخش چهارم آثار نقش گره می باشد(نقش گره نقوش منظم و نامنظم هندسی است که با قواعد خاصی کنار هم قرار می گیرند).
مسئول موزه آبکار در ادامه به فعالیت های این موزه اشاره کرده و افزودند: این موزه در بخش ساماندهی اموال اقداماتی همچون تهیه اسلاید از آثار موزه جهت تهیه کارهای چاپی،تهیه عکس های شناسنامه ای،تهیه عکس های آسیب شناسی جهت مشخص نمودن میزان آسیب دیدگی و تهیه شناسنامه های مربوطه،مرمت آثار و تعویض قاب و ... را در دست اجرا دارد.همچنین در بخش پژوهش اقدام به جمع آوری اطلاعات مربوط به آثار موزه نموده است .در پایان اسکندری به روند اجرای پروژه تاسیساتی و ساخت مخزن در این موزه اشاره نموده و اظهار امیدواری کرد که این موزه که از مرداد سال 85 نعطیل می باشد تا پایان سال جاری بازگشایی شود.