تابلوی نگارگری با عنوان قدمگاه
تابلوی نگارگری با عنوان قدمگاه اثر جاودانه هنرمند نگارگر ایرانی پرویز حاصلی است که در سال 1376 نقاشی شده است . این اثر با عنوان قدمگاه و با شیوه نقاشی معاصر تهیه شده و ...
تابلوی نگارگری با عنوان قدمگاه اثر جاودانه هنرمند نگارگر ایرانی پرویز حاصلی است که در سال 1376 نقاشی شده است .
این اثر با عنوان قدمگاه و با شیوه نقاشی معاصر تهیه شده و در گفتمان هنری این نقاشی می توان به تحلیل های متفاوتی دست یافت . در این نقاشی 5 پلان به تصویر گری صحنه هایی از شهادت یک شهید در راه وطن می پردازد در پلان اول سمت راست بالا، تصویری از سقا خانه را نشان می دهد که شهید را در کنار سقاخانه نشان می دهد که نشان دهنده ایمان و اعتقاد معنوی ایرانیان از دوران طفولیت است که چگونه هسته اصلی اعتقادی و باور های روحانی در بین ایرانیان شکل می گیرد . همچنین در فضای میانی تصویر و در پلان دوم این نقاشی دوران جوانی او را نشان می دهد که در کنار پیر و مرشد خود قرار دارد و تصویری از رد دو پا در بخش پشتی سقاخانه دیده میشود که بمنزله قدم گاه و یادآور عبور شخصیتی معنوی است که نشان دهنده نفوذی عارفانه و نیایش های قلبی مومنین به ملجایی آسمانی است .
در پلان سوم پویایی و حرکت آغازین را نشان می دهد که به نوعی دنباله رو پلان سوم در بخش پایین و سمت چپ تصویر است و با تصویر پلان پنجم در بخش سمت راست با شهادت و فانی شدن در حقیقتی راستین به پایان می رسد .
در این تصویر نگاره ها و عناصر تصویری در یک حرکت اسلیمی وار به نمایش درآمده و ترکیب بندی پویایی را القا می کند وجود عناصر بصری خاص و نمادین موجود در این نقاشی( سقاخانه وشمع به منزله نور الهی و یادآور آیه نور قرآن کریم – اثر دو پا نشان دهنده حضور مولای متقیان حضرت علی (ع) در زندگی روحانی شیعیان معتقد به او – تاق و ستاره به منزله حرکت کواکب و تقدیر و سرنوشت در اعتقادات مذهبی و آئینی ...) روایتگر سمبولیک از پیمان و عهدی است که انسان با خدای خود می بندد که تعاریف فلسفی خاصی در هنر و فرهنگ آئینی ایرانی و اسلامی دارد و در این نقاشی نشان دهنده ادامه راه شهدای دفاع مقدس از راه مقدس امام علی(ع) می باشد که با برخورداری از آیتم های تصویری و نمایشی موجود و استفاده از بحث نمادها و اسطوره های ایرانی بین هنر ایرانی و اسلامی پیوندی برقرار نموده و به این شکل اندیشه های اسلامی شهدا را در قالب تصویر قدمگاه به نمایش گذاشته است .
این اثر در موزه صنایع دستی و طبقه اول – سالن 2 به نمایش گذاشته شده است .