تاریخ خبر:يکشنبه 14 دی 1399 - 09:34
کد خبر:7503
معرفی استاد حسین محجوبی/موزه هنرهای زیبا

معرفی استاد حسین محجوبی

متولد: لاهیجان ، 1309

تحصیلات : فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای تهران در سال 1338
نقاش و معمار

🔹موزه هنرهای زیبا


🔸یکی از پیشکسوتان نقاشی نوگرای ایران که جهت ایجاد تحولی تازه در نقاشی از سنتهای گذشته چون شیوه واقعگرایی استاد کماللملک و نیز مینیاتور بومی پیشی گرفته وبا رویکرد انتزاعی پنجره ای را گشودند که سبک وسیاق خویش را در عرصه هنر ایران به یادگار گذاشتند ، ایشان که از خطه زیبای گیلان به تهران آمده بودند سبک اختصاصی خودرا نیز با الهام از پوشش گیاهی وحیوانی همان منطقه انتخاب نمودند وبا نگاهی ساده وصمیمی وعمیق مناظری را در آثار خود به تصویر در آوردند که خاص خود می باشد.

مشخصات نقاشی استاد :

موضوع :طبیعت

ویژگی: نگاهی عظمت گرا به طبیعت(نه صرفا بازنمایی طبیعت ) طغیانی دراعماق آرامش، فریادی درسکوت، دقت، لطافت روحی،حرکت ، جزییات و لطافت این تابلوهای رنگ و روغن، از مینیاتور ایرانی آمده است البته با علم روز نقاشی.


عناصر : درختان ، اسبها ، خانه های روستایی گیلان وتپه های زیبا
اصوات : صدای باد ، شیهه اسبها و صدای سم اسبها و زمزمه زندگی پاک به دور از دسترس انسانهایی که ناپاکی را برای طبیعت رقم می زنند
هدف : من با نقاشی بازی نمی‌کنم، حرف دارم؛ بیان مشکلات و دغدغه های انسانها که در چنبره زندگی مدرن و ماشینیزم گیر افتاده است. انسانی که از طبیعت دور شده است و تخریب می‌کند. فلسفه کارهای استاد ، طبیعت پاک است که انسان در آن دیگرجایی ندارد. استاد همچنین می فرماید:

معمار و نقاش اصلی «او» است. همه نقاشان دنیا از اول تا به امروز اگر جمع شوند یک دانه از کارهای «او» را نمی توانند به وجود بیاورند زیرا همه آن ها زنده خلق شده اند و ما همه چیزهایی را کشیده ایم که از طبیعت الهام گرفته شده است. حال آن کجا و این کجا
وهدف از انتخاب درختهای تبریزی را اینگونه عنوان می نمایند که:


در شمال کنار باغ ها درخت های تبریزی می کارند. این درخت ها سریع رشد می کنند و بعد از ۱۰ تا ۱۲ سال سریع پوک می شوند و از آن ها برای جعبه و چوب کبریت استفاده می کنند، این درخت ها وقتی با هم
باشند ، حالت خیلی شگفت انگیزی دارند. یعنی زمانی که پای آن ها می ایستادم بی اختیار من را به سمت بالامی کشید. مخصوصا فصل خزان، شاخه های بی برگ همه به سمت بالاست و انگار التماس دارند که وصل شوند به سمت بالا. در نتیجه این موضوع و این درخت ها بر من و تابلوهایم اثر بسیاری گذاشت.
علت حضور اسبها درآثارخویش را اینگونه بیان می دارندکه :اسب سفید نماد خرد و باران و دانایی و اسب سیاه مظهر خشکسالی و ویرانگری است و این ها همیشه در نبردند.

درخت سمبل حیات و مظهر همه خوبی هاست و اسب هم حیوان وفاداری است که در پیشرفت و ترقی بشریت به انسان کمک های زیادی ولی حالاهر دو این موجودات، قربانیان ترقی و پیشرفت شده اند.

سرزمین ایران و فلات ایران با اسطوره هایش به ما رسیده است. سرزمینی مقدس داریم که همیشه جاودان است. این سرزمین با مجموعه فرهنگ هایش در طبیعت به گونه ای ساخته شده که هیچ فردی حریف آن نشده و ایران هنوز ایران است. کل عالم در حرکت است و خداوند ابدی و ازلی است و همه چیز را با نظم خلق کرده است. اما بر اساس قوانین طبیعی و الهی کل عالم در حال تغییر و تحول است.

آلبومی از آثار استاد حسین محجوبی در کنار سایر آلبومهای بسیار ارزشمند موزه هنرهای زیبا نگهداری می شود که بخشی از آثار ایشان دراینجا معرفی می گردد .