تاریخ خبر:سه شنبه 25 شهريور 1399 - 21:25
کد خبر:7307
برگزاری مراسم اهدای لوح و تندیس استاد غلامحسین امیرخانی در مجموعه سعداباد

🔸️آیین رونمایی از تندیس و لوح ثبت ملی میراث زنده بشری استاد غلامحسین امیرخانی پیشکسوت خط نستعلیق در فهرست حاملان میراث فرهنگی ناملموس ظهر امروز مورخ 25شهریور 1399 با حضور دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی ، دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، دکتر حسن بلخاری رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ،استادسید رضا بنی رضی...

🔸️آیین رونمایی از تندیس و لوح ثبت ملی میراث زنده بشری استاد غلامحسین امیرخانی پیشکسوت خط نستعلیق در فهرست حاملان میراث فرهنگی ناملموس ظهر امروز مورخ 25شهریور 1399 با حضور دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی ، دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، دکتر حسن بلخاری رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ،استادسید رضا بنی رضی از خوشنویسان مطرح کشور ،دکترسید مجتبی حسینی معاون فرهنگی وزارت ارشاد و سایر اساتید و مفاخر فرهنگی در حوزه خوشنویسی کشور و جمعی از مسئولین وزارت میراث فرهنگی ، در سالن سینمای موزه ملت واقع در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار شد.

🔹️به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،در ابتدای این مراسم دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد ضمن خوش آمد گویی و قدردانی از حضور اساتید و مدرسین در حوزه خوشنویسی ، مسئولین وزارت میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی وهمچنین ابراز خرسندی ازبرگزاری این برنامه فاخر فرهنگی اظهار داشت : بی شک استاد غلامحسین امیرخانی یکی از چهره های برجسته و گنجینه با ارزش و زنده بشری خط نستعلیق(خوشنویسی معاصر) ایران است.

🔹️وی افزود :«پس از ثبت ملی مکتب میرعماد الحسنی در فهرست آثار ناملموس، گام بعدی به منظور ادامه این حرکت فرهنگی با شناسایی و معرفی آثار و هنرمندان در گستره فرهنگی و ملی برداشته شد و با پیشنهاد و ارائه پرونده میراث ‌فرهنگی ناملموس سال ۹۸ به اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی با عنوان استاد غلامحسین امیرخانی گنجینه زنده بشری در خط نستعلیق، به بخش مهم دیگری از فعالیت‌های مرتبط با پاسداشت و صیانت از میراث مادی و معنوی خود تحقق بخشید.

🔸️دکترپارسا گفت: «این اقدام از جانب این مجموعه، منجر به ثبت پرونده فوق با شماره ۴۵ در تاریخ ۲۹ بهمن سال ۹۸ در فهرست ملی (نادره‌کاران) و حاملان میراث‌فرهنگی ناملموس شد .
وی در ادامه با اشاره به اینکه ،میراث فرهنگی چند صباحی است که در جهانی شدن تنوعات فرهنگی و با ثبت ملی آثار منقول و نا ملموس خود در فهرست میراث ملی ، حرکتی نو ظهور آغاز نموده است،افزود :این حرکت ارزنده درابتدا با تشویق و ترغیب موزه ها و شناسایی و معرفی آثار محفوظ در گنجینه های موزه های ایران به ثبت ملی انجامید تا در نهایت زمینه سازی برای ثبت جهانی در گستره جهانی بودن و جهانی شدن گردد.
در این رابطه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به منزله بخشی از بدنه و قالب میراث فرهنگی سعی داشته تا در آتیه با فعالیت های مستمر فرهنگی خود اذهان بیشتر هنرمندان و علاقمندان به حوزه هنر و علم و ادب را به خود معطوف نموده و با تکیه بر محتوای آموزشی آثار موزه ها در کنار معرفی هنرمندان و صاحب نظران دنیای هنر ،موجب گفتگوی غنی فرهنگی شود .

🔹️ایشان در پایان سخنان خود، از تمامی عوامل ذیربط که در بر گزاری این مراسم فرهنگی تلاش نمودند،تقدیر و تشکر بعمل آورد.

در ادامه استادحسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور درباره جایگاه استاد امیرخانی اظهار کرد: تفکر ما مردم معاصر این است که اشیاء میراث هستند؛ در صورتی که اشیاء مصنوع و انسان صانع آنهاست. انسان شیء را ساخته و به عنوان یک معنا در فرم زیبا به جامعه هدیه می‌کند.
وی افزود: من برای توصیف جایگاه استاد امیرخانی از واژه حکیم استفاده می کنم؛ زیرا حکیم ۳ ویژگی اصلی دارد. اول اخلاق؛ بیشتر افرادی که در این جمع حاضر هستند درباره شرافت، جوانمردی، تواضع و بزرگ منشی استاد حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. ویژگی دوم یک حکیم،فرزانگی است؛ استاد امیرخانی اگر کل مثنوی را حفظ نباشند، بخش اعظمی از آن را حفظ هستند. ویژگی آخر حکیم هم خلاقیت است که ارتباط بسیار تنگاتنگی با ویژگی اول دارد؛ بنابراین با درنظر گرفتن این ۳ خصیصه، می توانم بگویم که استاد فرشچیان حکیم نقش و استاد امیرخانی حکیم خط هستند.

🔸️پس از آن استادغلامحسین امیرخانی طی سخنانی اظهار داشت: در زندگی من ۵۰ معلم تأثیر فوق العاده‌ای داشتند. مهمترین نکته‌ای که از آخرین استاد خود یاد گرفتم این بود که ادب ۱۵ مولفه دارد؛ یکی از آن‌ها سکوت است. اگر می خواستم ادب را رعایت کنم، می‌بایست الان سکوت می کردم.

🔸️وی افزود: امثال من که توفیق داشتیم در زمینه یکی از هنر‌های اصیل و تاریخی کشورمان فعال باشیم، مدام به این فکر می‌کنیم که آیا می‌شود چیزی بنویسیم که در عیار حافظ و مطابق با اشعار او باشد؟
ایشان ادامه داد: عدم تعادل ،مهمترین مشکل بشر امروز است. در حال حاضر به جای اینکه تکنولوژی در خدمت ما باشد، ما در خدمت تکنولوژی هستیم. البته جای شکر دارد که اساتید ما اهل مطالعه هستند.
در ادامه استاد سید رضا بنی رضی از خوشنویسان مطرح کشور به سخنانی پیرامون فضائل اخلاقی و صفات برجسته استاد امیرخانی

اشاره نمود.

🔸️ دکترمحمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی بعنوان سخنران پایانی، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم و تشکر از توضیحات استاد امیر خانی ابراز داشت؛یکی از افتخارات میراث فر هنگی در چند ساله اخیر، هنرمندانی هستند که در فهرست نادره کاران حاملان میراث فرهنگی نا ملموس قرار دارند که یکایک آنها برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردارند و آنانند که با قلم خود آثار فرهنگی را مزین نموده و در واقع می توان گفت هرکدام در تمامی عرصه های فرهنگی و هنری به صورت جدا گانه حکیم کار خود هستند و برگزاری این برنامه،کمترین کاری است که می توانیم برای این عزیزان انجام دهیم.

ایشان از اساتید حاضر در جمع درخواست نمودند تا در صورت شناسایی افراد هنرمند و نادره کار،آنان را معرفی تا بتوانیم دراولین فرصت این عزیزان را در این فهرست قرار داده و ارزش های ایران را به رخ دنیا بکشیم .

🔸️دکترطالبیان در پایان از دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد، فدایی مسئول موزه خط و کتابت میر عماد ،سایر همکاران و تمام ارگان های دخیل به جهت همکاری در برگزاری این مراسم و همچنین ثبت ملی این میراث زنده بشری تقدیر و تشکر نمود.

🔺️ در پایان این مراسم ،آئین اهداء لوح و تندیس استاد غلامحسین امیر خانی، با حضور مسئولین حاضر،همچنین همسر استاد غلامحسین امیر خانی،در میان تشویق حضار،انجام پذیرفت.