تاریخ خبر:سه شنبه 3 دی 1398 - 09:33
کد خبر:7056
174 اثر از آثار " طرح مدادی " به موزه استاد بهزاد مجموعه سعدآباد اهدا شد

در آستانه هفتمین سال بازگشایی موزه استاد بهزاد ،مجموعه فرهنگی ،تاریخی سعدآباد ، 174 اثر از آثار طرح مدادی حسنعلی صدر نوری، (یکی از شاگردان و نزدیکان استاد حسین بهزاد مینیاتور) به این موزه اهدا گردید.

در آستانه هفتمین سال بازگشایی موزه استاد بهزاد ،مجموعه فرهنگی ،تاریخی سعدآباد ، 174 اثر از آثار طرح مدادی حسنعلی صدر نوری، (یکی از شاگردان و نزدیکان استاد حسین بهزاد مینیاتور) به این موزه اهدا گردید.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،این آثار عمدتا شامل طرح های مدادی استاد حسین بهزاد ، تعدادی از طراحی های استاد محمد تجویدی و حسنعلی صدرنوری( دو شاگردی که در محضر استاد بهزاد فنون نگارگری را آموختند) می باشند.

خاطر نشان می گردد ،برخی از طراحی های مذکور طرح اولیه و یا تکمیلی تعدادی از آثار موزه استاد بهزاد است و جذابیت خاص بصری و پژوهشی بیشتری را برای ارائه  و نمایش آثاراین موزه ایجاد می نماید و در آینده ای نزدیک پس از طی مراحل لازم جهت مرمت و استحکام بخشی، معرفی و نمایش این آثار در قالب نمایشگاه موقت یا دائمی، در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

یادآور می گردد ،از آنجا که وظایف اصلی موزه ها جمع آوری ، نگهداری و ایجاد فضای مناسب جهت به سخن درآوردن آثار است این موزه نیز در راستای وظایف ذاتی خود ، در حد توان تلاش لازم را به منظور تحقق این وظایف در جهت اعتلای فکر و فرهنگ افراد جامعه می نماید.

به همین منظور در چند سال اخیر گفتگوها و ارتباطات متعددی با استاد صدر نوری  در خصوص جمع آوری و نگهداری تعدادی ازآثار و طراحی های آنان در موزه استاد بهزاد بعمل آمد و نهایتا  ایشان در سفر اخیرشان به ایران پس از طی مراحل قانونی ، این مجموعه آثار  را به وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اهدا نمود تا در موزه استاد بهزاد نگهداری و در معرض نمایش عمومی قرار گیرد.

گفتنی است، موزه استاد بهزاد در سال 1373 خورشیدی پس از اهداء 289 اثر از آثار استاد حسین بهزاد مینیاتور توسط پسرشان مرحوم پرویز بهزاد به این وزارتخانه و به مناسبت صدمین سالگرد تولد استاد نامدار نگارگری معاصر ایران افتتاح گردید و پس از 12 سال فعالیت ، ابتدا به دلیل به روزرسانی سیستم های تاسیساتی و الکتریکال تعطیل و پس از آن به دلایل گوناگون این تعطیلی به مدت شش سال و اندی به طول انجامید تا اینکه در دی ماه سال 1391 خورشیدی بازگشایی شد و در سال 1392 خورشیدی از سوی نمایندگی شورای جهانی موزه ها ( ایکوم ) در ایران در عنوان " تلاش برای بقاء " موزه نمونه شناخته شد و تا کنون در حال تلاش جهت تحقق اهداف موزه ای خود می باشد.