تاریخ خبر:شنبه 18 آبان 1398 - 12:57
کد خبر:7000
حفاظت و مرمت لوستر موزه پوشاک سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد آغاز شد

پروژه حفاظت و مرمت لوستر موزه پوشاک سلطنتی با طرح تخصصی و نظارت واحد حفاظت و مرمت مجموعه سعد آباد توسط اساتید متخصص در این حوزه در کارگاه موقتی که به همین منظور راه اندازی شده است آغاز شد.

پروژه حفاظت و مرمت لوستر موزه پوشاک سلطنتی با  طرح تخصصی و نظارت واحد حفاظت و مرمت مجموعه سعد آباد توسط اساتید متخصص در این حوزه در کارگاه موقتی که به همین منظور راه اندازی  شده است آغاز شد.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،مرمت این لوستر شامل مراحل مختلفی ازقبیل :پیاده سازی لوستر با لحاظ موارد حفاظت پیشگیرانه ، نصب داربست  نگهدارنده ، با لحاظ واسطه به کف و دیوار جهت جلوگیری از تخریب ،اجرای کفپوش  تشکی فومی زیر کار در کف ( جهت  ممانعت  ازآسیب)،آسیب شناسی بدنه و الکتریکال ،پاکسازی بدنه فلزی با مواد استاندارد حفاظتی-مرمتی ،شستشوی بخش کریستالی به روش تر(مواد ترکیبی پیشنهادی واحد حفاظت و مرمت) ،تعویض سیم کشی های فرسوده و بخش های الکتریکال  آسیب دیده به سیم های استاندارد و نسوز و ضد حریق ،استحکام بخشی اتصالات فلزی ،نصب لامپ های بدون پرتو UV و دارای نور سرد موزه ای بر اساس حفظ زیبا شناسی فرم لوستر ،تعویض سرپیچ های فرسوده با نوع استاندارد ،مونتاژ مجدد قطعات ،بررسی استحکام محل اتصال به سقف و در صورت نیاز استحکام بخشی ،نصب مجدد بازسازی و ریخته گری بخش های کمبود لوستر در بخش های فلزی مرمت و بازسازی بخش های کمبود کریستالی و ... می باشد.

 

خاطر نشان می گردد ،علاقمندان می توانند در ساعات بازدید از موزه (9  تا 16) روند شیوه مرمت لوستر که در کارگاه موقت مرمت واقع در موزه پوشاک سلطنتی  که با طراحی حریم تعریف شده به صورت (حفاظ های شیشه ای) جهت حفاظت پیشگیرانه ، برگزار می گردد ،مشاهده نمایند. ضمنا جزئیات و مراحل شیوه مرمت نیز بوسیله صفحه نمایش در کارگاه قابل مشاهده می باشد.

لازم به یادآوریست ،لوستر موجود در موزه ی پوشاک سلطنتی مجموعه سعدآباد یکی از دست ساخته های فاخر مورانو ایتالیا است که در ابعاد بزرگ و به سبک کلاسیک ساخته شده است، این لوستر یکی از فاخرترین و بزرگ ترین لوسترهای موجود در مجموعه ی سعدآباد می باشد که به صورت جفت در ورودی موزه و به صورت قرینه نصب شده است و بخش اعظمی از شاخ و برگهای تزئینی لوستر به صورت دست ساز و با تکنیک شیشه ی دمیده ساخته شده اند. سابقه ی خرید این لوسترها به دوره ی پهلوی و به احتمال زیاد پهلوی دوم (1357-1320) بر می گردد.

سابقه ی ساخت شیشه های دست ساز مورانو به قرن سیزده میلادی می رسد، جزیره ی مورانوی ایتالیا در مجاورت ونیز، به مهد سازندگان شیشه های دست ساز در اروپا معروف است، امروزه حتی پس از گذشت صدها سال سازندگان این شیشه ها همچنان به شیوه های پیشین پایبند مانده و به خلق شاهکارهای هنری خویش مشغولند، به طوریکه ابزار کاری آنها در مقایسه با گذشته چندان تغییری نکرده است.

در حال حاضر تعداد زیادی کارگاه در جزیره ی مورانوی ایتالیا مشغول به ساخت لوسترهای دست ساز و اشیا تزئینی با شیشه های بسیار شفاف و شیوه های خلاقانه می باشند و اغلب دست ساخته های آنها درگالری های هنری، موزه ها و یا در منازل اعیانی و مجلل موجود می باشند.