تاریخ خبر:شنبه 14 بهمن 1396 - 15:05
کد خبر:5947
منشور عکاسی و فیلمبرداری از اموال فرهنگی-تاریخی در موزه ها

 

اشیاء فرهنگی ـ تاریخی ارزشمند به عنوان مواریث فرهنگی و همچون شناسنامه، نشانگر هویت تاریخی و ملی یک ملت بوده و متعلق به آحاد مردم یک کشور است. بنابراین به منظور حفاظت و حراست علمی از این نفایس بی­بدیل هنری و اسناد، مدارک و اشیای علمی و فرهنگی که جمله آنها فرایافت­های بازمانده از پیشینیان و نیاکان ماست، باید نهایت تلاش خود را نموده و به نحو شایسته در جهت حفظ، معرفی و انتقال آنها به آیندگان گام برداریم.

این منشور با هدف ارتقای حقوق بازدیدکنندگان اعم از پژوهشگران، دانشجویان، گردشگران داخلی و خارجی و ... در زمینه عکاسی و فیلم­برداری از اشیاء فرهنگی ـ تاریخی و تزیینات وابسته به معماری و ارائه خدمات با کیفیت مطلوب در موزه­ ها و مجموعه­ های فرهنگی ـ تاریخی کشور تدوین شده است.

1. عکاسی بدون فلاش و فیلم­برداری غیر حرفه­ ای بدون تجهیزات جانبی از تمامی اشیاء فرهنگی ـ تاریخی در معرض نمایش و تزیینات وابسته به معماری در موزه‌ها و کاخ موزه‌ها که عنوان «عکاسی و فیلم­برداری ممنوع» بر آنها الصاق نشده باشد برای عموم بازدیدکنندگان بلامانع است.

2. عکاسی و فیلم­برداری حرفه‌ای با تجهیزات جانبی (نورپردازی و حرکتی) از تمامی اشیاء فرهنگی ـ تاریخی اعم از داخل مخزن، در معرض نمایش و تزیینات وابسته به معماری در موزه‌ها و کاخ موزه­ها، توسط افراد حقیقی و حقوقی با اجازه اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی امکان ­پذیر است.

تبصره: اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی موظف است پس از دریافت تقاضا حداکثر به مدت یک هفته تقاضا را بررسی و پاسخ را اعلام نماید. در غیر این صورت موزه‌ها می­توانند رأسا بررسی و اقدام نمایند.

3. دسترسی به آرشیو عکس و فیلم موزه، با اخذ مجوز از مدیر مربوطه و ذکر منبع برای پژوهشگران، دانشجویان و خبرنگاران امکان­پذیر می‌باشد.

۴. عکاسی و فیلم­برداری از اشیاء فرهنگی ـ تاریخی برای انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی توسط دانشجویان در محل موزه‌ها و کاخ موزه‌ها که نیاز به بررسی فنی و عکاسی خارج از ویترین و مخزن دارد، با توجه به شرایط اشیاء و مقاطع تحصیلی مراجعه کنندگان به شرح زیر می‌باشد:

4. 1. دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی حداکثر ۱۵ شی.

4. 2. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد حداکثر ۲۵ شی.

4. 3. دانشجویان مقطع دکتری حداکثر ۳۵ شی.

4. 4. عکاسی و فیلم­برداری از اشیاء به تعداد بیشتر، منوط به ارائه طرح پژوهشی توسط دانشجو و تایید آن توسط مدیر موزه یا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و یا اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی خواهد بود.

5. عکاسی و فیلم­برداری از اشیاء فرهنگی ـ تاریخی برای انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی توسط پژوهشگران در محل موزه‌ها و کاخ موزه­ها، با در نظر گرفتن اهداف پژوهشی و انتشاراتی و با توجه به نظر مدیران ذیربط در قالب تفاهم نامه / قرارداد فی مابین مدیر مربوطه و پژوهشگر با نظارت اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی امکان­پذیر می‌باشد.

6. موزه‌ها موظف هستند حداکثر تا یک هفته هر نوع تقاضایی را بررسی و با توجه به ضوابط، پاسخ مناسب را به تقاضای افراد حقیقی و حقوقی ارائه نمایند. در غیر این صورت اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی مسئولیت بررسی موضوع را بر عهده خواهد داشت.

7. اجرای منشور بر عهده مدیر موزه یا مجموعه و نظارت بر اجرا در استان­ها بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و در موزه‌های تحت پوشش ستاد بر عهده اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی خواهد بود.

8. رسیدگی به شکایات از طریق اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی ـ تاریخی و شماره‌های تماس ۴۷ و ۶۱۰۶۳۳۴۸ - ۰۲۱ امکان­پذیر است.