تاریخ خبر:سه شنبه 17 مرداد 1396 - 12:36
کد خبر:5388
"کرشمه"

در گالری دوم موزه استاد حسین بهزاد اثری به نام " کرشمه " وجود دارد که این کار مربوط به دوره سوم کاری بهزاد می باشد.

 اندازه این تابلو در ابعاد 42×5/61   به تاریخ 30/10/1342 می باشد.

این کار جز آن دسته از آثارحسین بهزاد است که با استفاده از درجه بندی های یک رنگ خلق شده و این روشی است که  به عنوان نوآوری در نگارگری معاصر ایران توسط وی مطرح شده است.

کرشمه در فرهنگ معین به معنی غمزه و ناز می باشد و در فرهنگ دهخدا به معنی عشوه و ناز می باشد  به همین دلیل در این تابلو تصویر زنی ایستاده در حال دف زدن دیده می شود که  با وجود پرندگان و استفاده از خطوط منحنی و کلیت کار تداعی کننده معنای غمزه و ناز می باشد.

 در این تصویر زنی با پیراهنی آبی دیده میشود که دفی در دست داشته و کمی به عقب متمایل است . زمینه پیراهن منقش به طرحهای هندسی طلایی رنگ است و شالی به کمر بسته و نیم تاج پرداری که مزین موهای مشکی بلند وی می باشد، بر سر دارد .  گردنبند وی با مهره های طلایی که آویزی مرجانی رنگ و گوشواری خوشه ای شکل دارد دیده می شود.

 در این اثر  درختی کوتاه و انبوه از شاخ و برگ با پرندگان متعدد دیده می شود از جمله در پایین این زن تصویر شش پرنده با پرهای الوان دیده می شود و در روی درخت 19 پرنده در حالات مختلف موجود می باشد که فضای شعر گونه به کار بخشیده است  در این تابلو از شش رنگ سبز ، نارنجی ، طلایی ، مشکی ، قرمز ، سفید به صورت محدود بکار گرفته شده است. زمینه کار آبی با  درجه بندی های مختلف ، از آبی کم رنگ تا آبی  پر رنگ است.

 در سمت چپ امضا و تاریخ ثبت شده توسط استاد حسین بهزاد به رنگ سفید به چشم می خورد.  

   پژوهشگر:   اعظم معمارزاده، کارشناس موزه بهزاد