تاریخ خبر:چهارشنبه 24 شهريور 1395 - 09:13
کد خبر:4613

تاریخچه گلخانه های مجموعه سعدآباد:

سعدآباد در مجموع  دارای   6 گلخانه و 4 شاسی تولیدات گیاهی می باشد. یکی از گلخانه ها موسوم به گلخانه رضاشاهی در ارتفاعات شمالی، داخل بافت جنگلی قرار دارد و بقیه در ضلع جنوب غربی  در مجاورت باغهای دست کاشت میوه واقع شده است. در زمان پهلوی طبق اسناد مکتوب ، انواع گل شاخه بریده نظیر آنتوریوم،شیپوری، میخک، آنمون، داوودی، لیلیوم، گلایل، انواع رز تولید میشد که بخشی به مصرف کاخ سعدآباد و به کاخ نیاوران و کاخهای شهر ارسال می شد و بقیه نیز به فروش می رسید.

در شاسی تولیدات گیاهی نیز انواع سیفی جات و سبزی خوراکی جهت مصارف کاخ کشت می شد و بخشی نیز به تولید انواع گل و گیاه فصلی نظیر بنفشه، مینا چمنی مورد استفاده محوطه سازی و گلکاری اطراف کاخها اختصاص داشت.

بزرگترین گلخانه سعدآباد با وسعت 900مترمربع موزستان نام دارد و دارای دو قسمت می باشد. در یک قسمت آن واریته های  مختلفی از درخت موز  پرورش داده می شد و تاکنون به همان شکل حفظ شده است . در قسمت دوم که از نظر ارتفاعی بالاتر از موزستان است در گذشته گلخانه آناناس و گل آنتوریوم بود و سپس به پرورش گلهای زیبای استرلتزیا یا پرنده بهشتی اختصاص پیدا کرد.

در حال حاضر در گلخانه شماره 2 و 3 با وسعت به ترتیب 205  و 560 متر مربع، انواع گل و گیاه آپارتمانی و فضای باز  نظیر بنجامین، آکوبا، بگونیا، شفلرا، آمستر، آگلنوما، کاج مطبق، کاغذی، شمعدانی و غیره و همچنین انواع گل و گیاه موجود در محوطه اختصاص دارد. هر سال انواع رز، پاپیتال، رزماری، لاوان، زنبق، شمشاد، یاس، نرگس درختی، گل یخ و... تکثیر و در قسمتهای مختلف باغ که از قبل وجود داشتند کاشته می شود. بقیه گلخانه ها نیز جهت آماده سازی با هدف تولید گل و گیاه در دستور کار واحد فضای سبز مجموعه قرار دارد.

پژوهشگر: مسئول مرکز مطالعات باغ موزه - معصومه رضوان فر